Info
intrebări frecvente
Info (Întrebări frecvente)
Programările se pot solicita zilnic între orele 9:00 -18:00 la numărul de telefon 0771357979
Psihoterapie sistemică de familie și cuplu
Psihoterapie individuală
Psihoterapie copii și adolescenți
Viziunea sistemică înseamnă abordarea familiei, ca și întreg, în interdependență cu mediul înconjurător, iar membrii familiei în interdependență unii cu alții. În calitate de psihoterapeut, utilizez diverse tehnici terapeutice în funcție de problemă, scopurile și personalitatea clientului. Se poate face și un program terapeutic individual, un drum de regăsire a forței interioare și a reconfigurării viziunii asupra vieții, sau un program de psihoterapie de scurtă durata.
Primele două ședințe de psihoterapie se vor focaliza pe evaluare (anamneză). Va voi ajuta să vă evaluați și să vă clarificați problemele cu care vă confruntați dvs. și familia dvs. De asemenea, vom stabili împreună ce așteptări aveți în calitate de beneficiar al serviciului de terapie. La finalul celor două ședințe, se vor stabili obiectivele terapeutice.
În cazul în care în terapie vin și copiii, voi discuta cu fiecare copil în parte și voi observa relațiile dintre aceștia și ceilalți membri ai familiei.
Cu permisiunea dvs., voi putea contacta alte persoane sau membri ai familiei care ar putea avea un efect ajutător la desfășurarea terapiei (învățătoarea sau alte persoane semnificative pentru copil).
Din moment ce partenerul este un membru important al familiei dvs. și numai el/ea dețin unele informații pe care nu le puteți oferi dvs. în locul acestuia, trebuie ca ambii parteneri să se implice in terapie.
Folosiți un limbaj simplu și direct atunci când îi veți spune că veți merge împreună la un psihoterapeut de familie. Fiți pozitiv și subliniați că acest specialist îl va ajută să își rezolve problemele. De exemplu: „Cu toții în familie ne-am cam certat în ultimul timp. Avem o întâlnire cu un consilier care ne va ajuta să ne rezolvăm problemele și să ne înțelegem mai bine”.
Durata tratamentului este foarte variabilă, fiind influențată de mai mulți factori. De pildă, ea poate varia de la 3-5 ședințe până la 12-14 ședințe, în funcție de problema concretă și de scopul urmărit. Evident, scopuri mai ample, care necesită schimbări profunde vor necesita un timp mai mare pentru atingere și implementare.
Această reprezintă una dintre prioritățile relației terapeut – client. Informațiile discutate în ședință sunt strict confidențiale, iar fără acordul explicit al clientului nici o astfel de informație nu poate fi dezvăluită, cu excepțiile prevăzute de lege. Acestea vor fi discutate în prima ședință. Terapeuții aflați în supervizare vor discuta cazul cu supervizorii lor care, la rândul lor, rămân sub incidența acelorași norme de confidențialitate.
Pentru tarife, consultați secțiunea servicii.
Daca sedinta va fi anulata cu mai putin de 24h inainte de data programata, clientul va achita integral costul sedintei.
Prognosticul depinde foarte mult de complianta clientului. In cazul in care acesta respecta indicatiile psihologului, urmeaza sedintele de psihoterapie si aplica ce a invatat in cadrul sedintelor, prognosticul este favorabil.
Blog
Ultimele articole
Rolul Protectorului
Sa vorbim un pic despre rolul protectorului in viața noastră. Cu siguranța recunoaștem acest rol în relații, când cineva acceptă prea multe compromisuri, face prea
Când evantaiul de opțiuni nu se deschide
Dacă familia nu a răspuns satisfăcător nevoilor copilului, separarea de familia de origine este cea mai dificilă sarcină de dezvoltare a adultului tânăr. Și nu
„Plecarea de acasa”
Desprinderea de familia de origine, în procesul de maturizare, este facilitată de găsirea unor noi relații în afara familiei sau simbolic a unei noi ”familii”.