Dacă nu primiți ajutorul de care aveți nevoie in cadrul relațiilor dvs., o cauză importantă poate fi aceea că nu-l solicitați destul sau îl cereți într-un mod ineficient.
De ce femeile nu cer?
Atăt bărbații, cât și femeile au dificultăți la solicitarea sprijinului. Însă femeile au tendința să solicite mult mai rar ajutor, deoarece, întrucât ele intuiesc nevoile celorlalți și le dau tot ceea ce pot, se așteaptă ca și bărbații să facă același lucru. Deviza este „dragostea nu trebuie niciodată să ceară”. Așadar femeia PRESUPUNE adesea că dacă partenerul o iubește, el îi va oferi sprijin, fără ca ea să fie nevoită să-l ceară.
Acest lucru nu funcționează în relațiile cu bărbații, întrucât bărbații nu au impulsul instinctiv de a-și oferi sprijinul; lor trebuie să li se ceară. Iar dacă ea nu o face, el presupune că dă destul.
Într-un final, când femeia totuși decide să-i ceară sprijinul, după ce a dat atât de mult și a acumulat atâtea resentimente, ajunge să formuleze cererea de ajutor într-un mod ineficient.
Cum să soliciți sprijin astfel încât să-l obții
Cei trei pași implicați în solicitarea și obținerea a ceea ce doriți:
Pasul 1 => formularea corectă a cererilor țin de: alegerea momentului potrivit, atitudinea lipsită de pretenții (dati-I ocazia să se obișnuiască să vă audă formulând cereri pe un ton lipsit de pretenții), atitudineaa directă (într-o solicitare indirectă, cererea este subînțeleasă, nu exprimată direct).
Pasul 2 => învățați să cereți mai mult (chiar dacă știți că el vă poate refuza): înainte de a încerca să îi cereți mai mult unui bărbat, asigurați-vă că el se simte apreciat pentru ceea ce face deja. Continuând să-I cereți sprijinul, fără să-I pretindeți să facă mai mult decât ceea ce face deja, el se va simți iubit și va fi dispus să-și extindă capacitatea de a vă ajuta. Al doilea pas, ar fi sa învățați să vă descurcați cu un refuz și să acordați afecțiune chiar și atunci când primiți un refuz. Bărbații sunt mult mai dornici să spună DA, când au libertatea de a refuza.
Când cereți sprijinul unui bărbat și nu-l respingeți pentru că v-a refuzat, el va ține minte, și data următoare va fi mult mai dispus să vă ajute.
PAsul 3 => exersați solicitările insistente: în această etapă, abia după ce ați exersat pasul 2, vă puteți exersa întreaga forță pentru a obține ceea ce doriți. Arta solicitărilor insistente constă în a rămâne tăcută după ce ați cerut ceva. Lasați-l pe partener să-și învingă rezistența. Fiți atentă să nu-i dezaprobați mormăielile (atenție la comentariile dezabrobatoare).
Puteți înțelege rezistența pe care om opune bărbatul cererilor dumneavostră și ca pe o încordare. De câte ori îi cereți ceva mai mult, se pregătește ca pentru o săritură. Dacă nu este în formă, nu o poate executa. De aceea bărbații trebuiesc antrenați pentru pasul 3, parcurgând pașii 1 și 2.
Recunoștința și mulțumirea
Este foarte important ca femeia să manifeste recunoștință bărbatului pentru ajutorul oferit. Acest simplu gest îi va oferi bărbatului un sentiment de conexiune cu partenera sa și îi va declanșa spontan nevoia de a o ajuta pe viitor din ce in ce mai mult.
O relație este sănătoasă așadar când ambii parteneri pot cere ceea ce doresc sau au nevoie și pot refuza dacă doresc.
Sursa: DR. John Gray „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”