Întrebări de la părinți

Cum puteți dvs. în calitate de părinți să le spuneți copiilor că urmează să fie evaluat/consiliat de un psiholog?

Folosiți un limbaj simplu și direct atunci când îi veți spune că veți merge împreună la un psihoterapeut de familie. Fiți fi pozitiv și subliniați că acest specialist îl va ajută să își rezolve problemele. De exemplu: ”Cu toții în familie ne-am cam certat în ultimul timp. Avem o întâlnire cu un consilier care ne va ajuta să ne rezolvăm problemele și să ne înțelegem mai bine”.

La ce să vă așteptați odată ce începeți ședințele de psihoterapie?

Primele două ședințe de psihoterapie se vor focaliza pe evaluare (anamneză). Psihoterapeutul vă va ajuta să  vă evaluați și să vă clarificați problemele cu care vă confruntați dvs. și familia. Psihoterapeutul vă va întreba și ce așteptări aveți în calitate de părinte. Psihoterapeutul va discuta cu copilul și cu fiecare mebru al familiei și va observa relațiile dintre aceștia. Cu permisiunea dvs., psihoterapeutul poate contact învățătoarea copilului și îi poate recomanda noi modalități prin care mediul școlar ar putea să vă ajute copilul.

Cine trebuie să participe la terapia de familie?

Din moment ce partenerul este un membru important al familiei dvs. și numai el/ea dețin unele informații pe care nu le puteți oferi dvs. în locul acestuia, trebuie ca ambii parteneri să se implice în terapie.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Articole

Trimite un mesaj

Suna acum!
Adresa
Verified by ExactMetrics