Prețuirea de sine

Modul în care te percepi în profunzime influențează felul în care te percep alții. Credințele tale, mai ales cele subconștiente, spun lumii cum să se poarte cu tine. Modul în care te tratează oamenii este o reflexie a acelor credințe subconștiente.

Ca urmare, dacă dorești să schimbi modul în care se comporta ceilalți cu tine, va trebui să modifici credințele care te sabotează și care provoacă sentimentul nedorit.

Un alt aspect al prețuirii de sine este conceptul de nevrednicie. Unele religii ale lumii ne învață că suntem, în mod fundamental, nevrednici. Altele ne spun că viața este o suferință nesfâșită și că trebuie să adoptăm suferința, pur și simplu, ca pe o consecință inevitabilă a faptului că suntem pe lume. Foarte des aceasta modalitate de a privi viața duce la concluzia că „viața e un lung șir de suferințe, după care mori”, ceea ce duce la un sentiment profund de disperare si neajutorare și la percepția că nu suntem vrednici ca lucrurile să fie altfel.

Dacă vrei să fii liber de limitările pe care nevrednicia ți le impune în viață, asigură-te că și credințele tale subconștiente sprijină acest obiectiv.

Exemple de credințe

„Mă apreciez și mă accept profund.”

„Mă iubesc necondiționat.”

„Merit tot ce e mai bun din ce are viața de oferit.”

„Sunt stăpân și sigur pe mine.”

„Sunt mândru(ă) de rezultatele mele și mă simt bine cu reușitele și cu eșecurile mele.”

„Sunt un om bun.”

„Fac tot ce pot, iar tot ce pot este foarte bine.”

Dacă ți-a plăcut articolul sau simți nevoia să obții mai multe informații, trimite un mesaj în cadrul secțiunii de contact și îți voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Articole

Trimite un mesaj

Suna acum!
Adresa